Logo
09.04.2024

Епизод 82 - Промени в работата на брокерите на имоти

Скорошното дело срещу Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти (NAR) е причина за сериозни законови промени в индустрията на недвижимите имоти не само в Съединените щати, но и в Европейския съюз. Тези промени се отнасят до повишаване на прозрачността и отчетността на работата на брокерите. Те налагат и по-строги процедури за проверка на самоличността на клиентите им.

Въвеждането на нови изисквания от страна на регулаторните органи има за цел да предотврати потенциалното изпиране на пари и други незаконни дейности. Този аспект е от изключителна важност, тъй като помага за поддържане на интегритета на пазара на недвижимите имоти и за предпазване на клиентите от възможни рискове.

В България, подобни практики на пазара са в сила от август 2020 година. Извършват се под строгия контрол на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) и Комисията за защита на личните данни.

Освен това, са в сила нови декларации и изисквания за потребителите. Те ще окажат голямо въздействие върху начина, по който брокерите оперират и взаимодействат с клиентите си. Един от ключовите критерии за вашия избор следва да бъде грижата на брокера да осигури пълна прозрачност и подготвеност преди започването на процеса на сделката. Това включва внимателно събиране на всички необходими документи и информация.

Изборът на брокер, който се стреми към изключителност и етика, е ясен показател за неговата ангажираност и отговорност към клиентите си. Това също така е индикатор за бъдещите му усилия да бъде пунктуален и професионален във всички аспекти на процеса на купуване или продажба на недвижим имот.

Ако желаем да имаме прозрачен и стабилен пазар, трябва да се научим да спазваме правила и норми. Да ценим работата на брокерите, вместо да се опитваме всячески да ги заобикаляме в опит да спестим няколко лева.

Тия Имоти

гр. Пловдив 4000,
бул. Христо Ботев 92 Г
Пон-Пт: 09:00 - 18:00
Събота: 10:00 - 14:00
crosschevron-down